Víno na srdce

V knižke doktora Gottfrieda Hertzku, vydanej vo Vydavateľstve Christiana v Steine nad Rýnom vo Švajčiarsku, So heilt Gott (Tak lieči Boh), ktorá by nemala chýbať ani v jednej kresťanskej domácnosti, bol uvedený skvelý recept pre chorých na srdce, ktorý má neobyčajné výsledky. Abatiša Hildegarda z Bingenu žila pred 800 rokmi (1098 – 1179), zomrela teda vo veku 81 rokov. Ako tzv. mystičke sa jej pri plnom vedomí zjavovala pred očami akási nebeská televízna obrazovka. Na konci svojho životného diela výslovne dosvedčia a objasňuje, že všetky spisy, ktoré kedy napísala, pochádzajú z týchto nebeských obrazov a slov, všetky uvedené choroby a opísané lieky jej zjavil Boh. Pápež Eugen III. dal preveriť údaje z jej videní a cirkevne uznal jej charizmu. Po 800 rokoch moderná lekárska veda uznala jej poznatky z medicíny za správne.

Praktický lekár doktor Hertzka, ktorý využíva prírodné liečivé prostriedky a žije v Kostnici pri Bodamskom jazere, nám sprostredkoval niektoré Hildegardine recepty vo svojej knižočke Tak lieči Boh. Recept Víno na srdce má skvelé účinky na všetky slabosti srdca a na skutočné ochorenie srdca a doktor Hertzka, ako sám uvádza, ho vo svojej lekárskej praxi využíva v širokom rozsahu. Sama som poskytla tento recept niekoľkým ľuďom a výsledok bol prekvapujúci. Víno na srdce spôsobilo citeľné zlepšenie aj pri angine pectoris.

 

RECEPT NA VÍNO NA SRDCE

Do 1 litra prírodného vína dáme 10 čerstvých petržlenových stoniek aj s listami, pridáme jednu alebo dve polievkové lyžice vínneho octu. Na slabom plameni všetko 10 minút povaríme (pozor, pení sa!). Potom pridáme 300 g pravého včelieho medu a ďalšie 4 minúty varíme na miernom ohni. Horúce víno na srdce scedíme a hneď plníme do fliaš, ktoré sme vypláchli troškou silného liehu. Dobre uzavrieme! Usadenina, ktorá sa vo fľašiach vytvára, neškodí a môže sa piť. K tomu receptu dodávam len to, že každý nech sa rozhodne, či bude medom sladiť, alebo nie.

Doktor Hertzka hovorí: „Nezáleží na tom, aké víno použiješ, či červené, alebo biele, no musí byť prírodné. Postup však musíš dodržať. Med sa pridáva až po prvom zovretí a musí sa tiež povariť. Z varenia si starosti nerob. Len si pokojne var to svoje petržlenovo – medové víno na srdce!“ Doktor Hertzka ďalej rozvádza: „Ak raz pocítiš svoje srdce, uži jednu, dve, tri alebo viac polievkových lyžíc za deň a všetko pichanie na srdci (či už ovplyvnené zmenami počasia, alebo rozčúlením) akoby ti odvialo. Len nebuď malicherný alebo úzkostlivý, pretože si nemôžeš uškodiť. No nielen pri ľahkých začiatočných bolestiach srdca, ale aj pri skutočných slabostiach, áno, pri pravých bolestiach srdcati bude veľkou pomocou toto petržlenovo-medové víno na srdce, možno ťa dokonca vylieči.“

Dňa 21. januára 1980 dostala som zo salzburského kraja list od jednej panej, z ktorého vám tu zacitujem: „Oznamujem vám, že som začala piť víno na srdce a dosiahla som neuveriteľné výsledky. Pred desiatimi rokmi som bola operovaná. Povedali mi, že mám slabé srdce, a preto budem mať vždy bolesti. Viac mi nemôžu pomôcť. To znamená, že sa s tým musím zmieriť. Ale vďaka vínu na srdce sa moje ťažkosti po dvojmesačnom užívaní rozplynuli. Už sa necítim slabá.“